Recept
« Terug naar recepten
Heldere selderijbouillon
PT45M
Heldere selderijbouillon
Een heerlijk heldere selderijbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere selderijbouillon te bereiden
Bereid volgens basisreceot krachtige runderbouillon, doch voeg aan de ingredienten de bleekselderij, in stukken gesneden knolselderij en bladselderij toe.
Clarificeer, indien nodig de gezeefde bouillon met de losgeslagen eiwitten, waaronder de kleingesneden bleekselderij en het kleingesneden selderijblad vermengd zijn, en laat tot gewenste hoeveelheid inkoken en breng op smaak.
Snij voor de garnituur de stengels bleekselderij in plakjes en snij met pommes parisienne uit de knolselderij bolletjes ter grootte van een erwt en pocheer beide in 'n beetje bouillon beetgaar.
Snij bladselderij en bleekselderij fijn.
Verdeel bleek-en knolselderij over de soepkoppen, giet de hete bouillon erbij en strooi er het fijngeknipte selderijblad over en serveer uit.
Clarificeer, indien nodig de gezeefde bouillon met de losgeslagen eiwitten, waaronder de kleingesneden bleekselderij en het kleingesneden selderijblad vermengd zijn, en laat tot gewenste hoeveelheid inkoken en breng op smaak.
Snij voor de garnituur de stengels bleekselderij in plakjes en snij met pommes parisienne uit de knolselderij bolletjes ter grootte van een erwt en pocheer beide in 'n beetje bouillon beetgaar.
Snij bladselderij en bleekselderij fijn.
Verdeel bleek-en knolselderij over de soepkoppen, giet de hete bouillon erbij en strooi er het fijngeknipte selderijblad over en serveer uit.