Recept
« Terug naar recepten
Herfst orzo met geroosterde groente, spinazie en gebakken feta
PT30M
Herfst orzo met geroosterde groente, spinazie en gebakken feta
Herfst orzo met geroosterde groente, spinazie en gebakken feta
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfst orzo met geroosterde groente, spinazie en gebakken feta te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette en aubergine in plakjes.
- Maak de pompoen schoon en snijd de pompoen in blokjes.
- Lek de kikkererwten uit en spoel ze af.
- Meng de gesneden groenten en kikkererwten in een grote kom met wat olijfolie, chilivlokken, ras el hanout, zout en peper.
- Verdeel de groenten over één of twee bakplaten in een enkele laag.
- Rooster in de voorverwarmde oven voor 30 minuten, of totdat de groenten goudbruin en gaar zijn.
- Schep halverwege de baktijd om, zodat de groenten gelijkmatig geroosterd worden.
- Breng een grote pan water aan de kook en voeg het blokje groentebouillon toe.
- Voeg de orzo toe en kook volgens de instructies op de verpakking (meestal ongeveer 8-10 minuten) tot al dente.
- Giet de orzo af en bewaar een beetje van het kookwater.
- Halveer de feta in de lengte en snijd hem vervolgens doormidden.
- Haal de feta door de bloem en schud het overtollige bloem eraf.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de schijven feta toe en bak het aan beide zijden totdat het goudbruin en licht knapperig is (ongeveer 2-3 minuten per kant).
- Zorg ervoor dat de feta niet te veel aan de pan blijft plakken en draai om met een spatel.
- Voeg de gekookte orzo terug in de pan en meng de spinazie erdoor.
- Roer tot de spinazie geslonken is.
- Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe om alles goed te mengen en een romige textuur te krijgen.
- Meng de geroosterde groente door de orzo en verwarm kort mee, indien nodig.
- Verdeel de orzo met geroosterde groente over de borden.
- Leg op ieder bord 1 schijf van gebakken feta..
- Garneer met verse dille takjes en extra chilivlokken, indien gewenst.