Recept
« Terug naar recepten
Gebakken pompoen met feta en ham
PT45M
Gebakken pompoen met feta en ham
Een kleine pompoen, in de oven gebakken, met
feta en ham.
Een kleine Hokkaido (+/- 500 gram) is precies genoeg voor 2 personen in
dit gerecht, je kunt anders ook gewoon een halve nemen en als je het
recept voor 4 personen maakt is de grootte van een "normale" Hokkaido
precies goed.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Chefkoch.de/aangepast en eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken pompoen met feta en ham te bereiden
- Halveer de pompoen, verwijder het zachte binnenste gedeelte, schil hem en snijd in plakjes.
- Verdeel de plakjes in een ovenschaal en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Strooi zout en peper erover en leg er enkele kleine takjes tijm op.
- Scheur de ham met je vingers in stukjes en leg het op de pompoen.
- Verkruimel de fetakaas met je handen in stukjes en verdeel over alles.
- Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ° C.
- Top af met geroosterde pijnboompitten.
- Druppel er een beetje pompoenpitolie overheen voor extra smaak.