Recept
« Terug naar recepten
Herfstgerecht met zachte curry bereid
PT30M
Herfstgerecht met zachte curry bereid
Een heerlijk herfstgerecht met zachte curry bereid recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstgerecht met zachte curry bereid te bereiden
Voor de saus: sjalotjes fijn snijden.
Schil 1 manderijnderijntje en verdeel in partjes.
De andere twee manderijntjes uitpersen.
Stoof de sjalotjes aan in boter met de currypoeder, voeg room toe en laat even opkoken.
Mixen, zet opnieuw op het vuur voeg de partjes manderijn toe, het sap van de manderijnen en de vloeibare honing.
Kruid af met de peper en laat even opnieuw opkoken.
Rijst +/- 12 min koken met een koffielepel currypoeder.
Porei in fijne slierten snijden opbakken in boter met currypoeder.
Struisvogelmedaillons aan beide kanten dichtschroeien kruiden met peper en currypoeder, bak rosé aan.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Schil 1 manderijnderijntje en verdeel in partjes.
De andere twee manderijntjes uitpersen.
Stoof de sjalotjes aan in boter met de currypoeder, voeg room toe en laat even opkoken.
Mixen, zet opnieuw op het vuur voeg de partjes manderijn toe, het sap van de manderijnen en de vloeibare honing.
Kruid af met de peper en laat even opnieuw opkoken.
Rijst +/- 12 min koken met een koffielepel currypoeder.
Porei in fijne slierten snijden opbakken in boter met currypoeder.
Struisvogelmedaillons aan beide kanten dichtschroeien kruiden met peper en currypoeder, bak rosé aan.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.