KookJij

Herfstpotje

Een heerlijk herfstpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfstpotje te bereiden

Bak de fijn gesneden ui samen met de spekblokjes in een pan.
Maak de champignons en het witloof schoon en snij deze in schijfjes. Doe deze samen met het gehakt in een pot en laat 15 minuten stoven.
Doe daarna het gehakt mengsel samen met de ui en spekblokjes in een ovenschotel.
Laat ondertussen de aardappelen half gaar koken.
Doe ze in dunne schijfjes en leg ze op het mengsel in de ovenschaal.
Overgiet alles met de room en strooi er royaal de gemalen kaas over.
Zet dit alles een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als het gaar is, kan u het laten gratineren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

j.roos

j.roos zegt:
Heb het vandaag klaargemaakt en wij vonden het wel lekker. Goed gerecht. ;)
chris

chris zegt:
ik ga het eens proberen:)
vanessa

vanessa zegt:
Kan je zeker doen, alleen heeft gorgonzola een uitgeproken smaak he. Heb hier 2 kleine kids lopen en het is al een hele prestatie om hen wat groentjes te doen eten. Maar mocht het voor mijn man en ik alleen zijn, zou ik het zeker eens proberen. Dank je voor de tip.
Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
Wel lekker. Niet daverend. Mist naar mijn smaak iets. Een opvallend smaakje. Nu was het een beetje eenheidssmaakje: gebakken gehakt met ui en een beetje versterkt met spekjes.
Misschien lekkerder met een beetje gorgonzola erdoor ofzo.