Recept
« Terug naar recepten
Herfstpotje
PT60M
Herfstpotje
Een heerlijk herfstpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Vanessa Derous
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Herfstpotje te bereiden
Bak de fijn gesneden ui samen met de spekblokjes in een pan.
Maak de champignons en het witloof schoon en snij deze in schijfjes. Doe deze samen met het gehakt in een pot en laat 15 minuten stoven.
Doe daarna het gehakt mengsel samen met de ui en spekblokjes in een ovenschotel.
Laat ondertussen de aardappelen half gaar koken.
Doe ze in dunne schijfjes en leg ze op het mengsel in de ovenschaal.
Overgiet alles met de room en strooi er royaal de gemalen kaas over.
Zet dit alles een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als het gaar is, kan u het laten gratineren.
Maak de champignons en het witloof schoon en snij deze in schijfjes. Doe deze samen met het gehakt in een pot en laat 15 minuten stoven.
Doe daarna het gehakt mengsel samen met de ui en spekblokjes in een ovenschotel.
Laat ondertussen de aardappelen half gaar koken.
Doe ze in dunne schijfjes en leg ze op het mengsel in de ovenschaal.
Overgiet alles met de room en strooi er royaal de gemalen kaas over.
Zet dit alles een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als het gaar is, kan u het laten gratineren.
j.roos zegt: