Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstuk
PT30M
Hertenbiefstuk
Een heerlijk hertenbiefstuk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
44
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk te bereiden
Bak de biefstukjes zonder peper en zout in half olie half boter mooi bruin, houd het vlees mooi rood. In de pan waarin de biefstukjes zijn gebakken de port, rode wijn, azijn en wildfond toevoegen met de kruidnagels het laurierblaadje en de jeneverbessen. Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3. Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat. De saus mag nu niet meer koken anders gaat ze schiften. Leg de biefstukjes die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen. Steek de takjes thijm in het vlees.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
J.Wijdemans zegt:
Harry Löhr zegt:
spruitjes, pastinaak, rammenas, raapjes, witloof, paddenstoelen of asperges.
Ik zou er een aardappelpuree bij serveren.