KookJij

Hertsalade met kersen

Een heerlijk hertsalade met kersen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertsalade met kersen te bereiden

Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op.
Pureer de helft van de kersen met de frambozen-azijn en voeg druppelsgewijs de arachide-olie toe.
Pureer de helft van de peperkorrels door de dressing.
Breng op smaak met zout en wat kersenvocht.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant.
Voeg de rest van de kersen en de peperkorrels toe aan het spek.
Haal na ca 2 min. de pan van het vuur.
Houd het spekmengsel warm onder aluminiumfolie.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de hertebiefstukjes aan beide kanten in ca 4 min. rosé
Bestrooi met zout en peper en snij in plakken.
UITSERVEREN:
Verdeel de veldsla, hert en het spekmengsel over de borden.
Verwarm de dressing tot lauwwarm en schenk deze over de salades.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst