KookJij

Hete bliksem (bitterballen) met sjalot

Een heerlijk hete bliksem (bitterballen) met sjalot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: sjalot.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete bliksem (bitterballen) met sjalot te bereiden

Zorg ervoor dat de appelblokjes niet te gaar worden, anders wordt de hete bliksem te vochtig.
De aardappels koken en pureren. De appels schillen en in blokjes van 1 bij 1 cm. snijden. De sjalotten pellen en ragfijn snipperen. De witte wijn opzetten met kaneelpoeder, kaneelstokje en gesnipperde sjalot. Suiker toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten laten trekken. Vervolgens de appelblokjes erbij en weer aan de kook brengen. Onmiddelijk van het vuur afhalen en koud wegzetten. Laat de appelblokjes uitlekken, als ze voldoende zijn afgekoeld door de aardappelpuree mengen en het geheel goed op smaak brengen met zout en peper. Met een ijsknijper kleine balletjes maken van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgelagen eiwit en als laatste door het met sesamzaadjes vermengde paneermeel. Daarna de bitterbal nog een keer door het eiwit en paneermeel wentelen en frituren op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elolkema

elolkema zegt:
Even over de naam "Hete bliksem". Die naam heeft al een betekenis, namelijk; Stampot zoete appels.