Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem (bitterballen) met sjalot
PT50M
Hete bliksem (bitterballen) met sjalot
Een heerlijk hete bliksem (bitterballen) met sjalot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sjalot.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem (bitterballen) met sjalot te bereiden
Zorg ervoor dat de appelblokjes niet te gaar worden, anders wordt de hete bliksem te vochtig.
De aardappels koken en pureren. De appels schillen en in blokjes van 1 bij 1 cm. snijden. De sjalotten pellen en ragfijn snipperen. De witte wijn opzetten met kaneelpoeder, kaneelstokje en gesnipperde sjalot. Suiker toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten laten trekken. Vervolgens de appelblokjes erbij en weer aan de kook brengen. Onmiddelijk van het vuur afhalen en koud wegzetten. Laat de appelblokjes uitlekken, als ze voldoende zijn afgekoeld door de aardappelpuree mengen en het geheel goed op smaak brengen met zout en peper. Met een ijsknijper kleine balletjes maken van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgelagen eiwit en als laatste door het met sesamzaadjes vermengde paneermeel. Daarna de bitterbal nog een keer door het eiwit en paneermeel wentelen en frituren op 180 graden.
De aardappels koken en pureren. De appels schillen en in blokjes van 1 bij 1 cm. snijden. De sjalotten pellen en ragfijn snipperen. De witte wijn opzetten met kaneelpoeder, kaneelstokje en gesnipperde sjalot. Suiker toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten laten trekken. Vervolgens de appelblokjes erbij en weer aan de kook brengen. Onmiddelijk van het vuur afhalen en koud wegzetten. Laat de appelblokjes uitlekken, als ze voldoende zijn afgekoeld door de aardappelpuree mengen en het geheel goed op smaak brengen met zout en peper. Met een ijsknijper kleine balletjes maken van de puree. Wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgelagen eiwit en als laatste door het met sesamzaadjes vermengde paneermeel. Daarna de bitterbal nog een keer door het eiwit en paneermeel wentelen en frituren op 180 graden.
elolkema zegt: