Recept
« Terug naar recepten
Hete bliksem
PT30M
Hete bliksem
Een heerlijk hete bliksem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete bliksem te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in 4 (of 6 als het grote zijn. Leg ze onderaan in een grote pot en doe er een glas water bij. Rol het gehakt in balletjes (ongeveer zo groot als de aardappelen) en leg deze erop. Doe ook de spekblokjes erbij. Leg nu de laurier erop en de witloofstronken (in de lengte doormidden gesneden). Doe het deksel op de pot en laat ongeveer 30 min stoven (als de aardappelen gaar zijn is het ok) (kruiden is niet nodig).
Smakelijk.
Smakelijk.