De hete kip kun je het beste bereiden in een grote wok of braadpan. Zet de pan op het vuur met een klein beetje olie en bak de kipdrumsticks of kipbraadsticks gedurende 5 minuten om en om goudbruin. In de tijd dat de kip aan het braden is, kun je de anderhalve pond uien grof snijden.
Wanneer de kip klaar is, kun je deze eruit halen. Het vet wat van de kip af komt, mag in de wok of braadpan blijven: de uien worden gefruit in hetzelfde vet. Voeg vervolgens aan het vet en de uien één klein flesje zoete ketjap toe, de fijngesneden Spaanse peper, twee ruime eetlepels sambal en 2 à drie kopjes water. Tijdens het fruiten hoeft er geen deksel op de pan.
Wanneer de ui bruin van kleur is, kunnen de kipdrumsticks of kipbraadsticks terug in de pan. Het vlees moet nu ongeveer anderhalf uur smoren tot het vlees van het bot valt. Het is hierbij belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een aansluitende deksel op de pan. Als je het prettiger vindt om de kip met mes en vork te ontdoen van het bot is dit als vanzelfsprekend geen probleem.
Geniet van de hete kip!
Tip: Lunch de volgende dag met de overgebleven kip. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een pistoletje, sla en een aantal plakjes komkommer. Snijd het broodje open, leg de gewassen sla erin, voeg wat plakjes komkommer toe en leg vervolgens de hete kip erop.
Recept
« Terug naar recepten
Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
PT150M
Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van mijn tante
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete kip (heerlijk pittig gerecht) te bereiden
- Kip bakken (om en om 5 minuten) in grote wok of braadpan.
- Kip eruit en dan de uien fruiten in hetzelfde vet.
- Ketjap, sambal en peper toevoegen.
- 2 á 3 kopjes water erbij.
- Kip terug in de pan 1,5 uur laten smoren (liefst totdat het vlees van het bot valt)
Mijn kookverhaal (Patricia Uitman)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Henrike zegt:
Trees De bruijn zegt:
John deVil zegt:
heel lekker vond ook mijn familie
Rodger verkoijen zegt:
Maar dit kan je echt geen hete kip noemen hoor.
Maar probeer nog een keer zou ik zeggen
Succes?
Madame jeanette is een hulpmiddel denk ik<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Jolanda zegt:
eefje zegt:
Harry Löhr zegt:
Liske zegt:
Het zou fijn zijn als je dit recept gewoon op de site zet, zodat het gewoon op te zoeken is als je men het wil bekijken of maken. Deze berichtjes waarin je het nu zet zijn volgens mij meer bedoeld voor reacties, en niet om recepten te delen.
jos raafs zegt:
Het recept wat ik je belooft heb:
Makkelijk en gezond.
Spinazie alacreme met rundergehakt, lekker pittig spaanspepertje,zout(kan zeezout)eigen keuze en zwarte peper gemalen vers uit de pepermolen.
4 persoons,
7 0ns rundergehakt,goed smoren in een bakpan,2 grote tenen knoflook eronderdoor en spinazie alacreme half ontdooit verkrijgbaar uit diepvries (in een doos) eronder doorroeren en dat 4 min op 3/4 capaciteit van het grootste kookgelegenheid. Van kookpunt afhouden en net voor het opdienen goed warm maken,want het koelt hard af. Ongeveer 70 graden ,door roeren en klaar is het hoofdgerecht.
Patricia,
smaakeluketen,en hoor graag je reactie.
Gr jos.
Jolanda zegt:
Ik heb er ook een blikje tomatenblokjes, gember en een teentje knoflook aan toegevoegd. Echt super lekker!