KookJij
Lees meer Lees minder

Bereiding van hete kip

Hete kip (heerlijk pittig gerecht)

Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van mijn tante
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete kip (heerlijk pittig gerecht) te bereiden

  1. Kip bakken (om en om 5 minuten) in grote wok of braadpan.
  2. Kip eruit en dan de uien fruiten in hetzelfde vet.
  3. Ketjap, sambal en peper toevoegen.
  4. 2 á 3 kopjes water erbij.
  5. Kip terug in de pan 1,5 uur laten smoren (liefst totdat het vlees van het bot valt)

Mijn kookverhaal (Patricia Uitman)

De hete kip kun je het beste bereiden in een grote wok of braadpan. Zet de pan op het vuur met een klein beetje olie en bak de kipdrumsticks of kipbraadsticks gedurende 5 minuten om en om goudbruin. In de tijd dat de kip aan het braden is, kun je de anderhalve pond uien grof snijden.

Wanneer de kip klaar is, kun je deze eruit halen. Het vet wat van de kip af komt, mag in de wok of braadpan blijven: de uien worden gefruit in hetzelfde vet. Voeg vervolgens aan het vet en de uien één klein flesje zoete ketjap toe, de fijngesneden Spaanse peper, twee ruime eetlepels sambal en 2 à drie kopjes water. Tijdens het fruiten hoeft er geen deksel op de pan.

Wanneer de ui bruin van kleur is, kunnen de kipdrumsticks of kipbraadsticks terug in de pan. Het vlees moet nu ongeveer anderhalf uur smoren tot het vlees van het bot valt. Het is hierbij belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een aansluitende deksel op de pan. Als je het prettiger vindt om de kip met mes en vork te ontdoen van het bot is dit als vanzelfsprekend geen probleem.

Geniet van de hete kip!

Tip: Lunch de volgende dag met de overgebleven kip. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een pistoletje, sla en een aantal plakjes komkommer. Snijd het broodje open, leg de gewassen sla erin, voeg wat plakjes komkommer toe en leg vervolgens de hete kip erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jolanda

Jolanda zegt:
Heerlijk!
Ik heb er ook een blikje tomatenblokjes, gember en een teentje knoflook aan toegevoegd. Echt super lekker!
Henrike

Henrike zegt:
Wil graag dit recept gaan proberen maar hoeveel milliliter bevat t flesje ketjap. Want ik kan geen kleine flesjes vinden..
Trees De bruijn

Trees De bruijn zegt:
Ik doe er buiten de uien ook nog 1 rode paprika bij en 6 eetlepels maggi 1blikje tomaten puree en tomaten in blik ik doe er dan alleen de hoeveelheid water van het tomatenpuree de blikje in omdat de tomaten ook al genoeg vocht geven de laatste 5 min nog wat taugé erg lekker met rijst
Mariska

Mariska zegt:
Het was heerlijk!! Echt een aanrader!
ashley

ashley zegt:
lekker recept
John deVil

John deVil zegt:
ik heb de ketjap er uit gelaten, maar de pitjes in de pepers laten zitten.
heel lekker vond ook mijn familie
Rodger verkoijen

Rodger verkoijen zegt:
Hi leuk idee.
Maar dit kan je echt geen hete kip noemen hoor.
Maar probeer nog een keer zou ik zeggen
Succes?

Madame jeanette is een hulpmiddel denk ik<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Jolanda

Jolanda zegt:
Heerlijk recept , eerde gebruikte ik een boemboe daarvoor. Dat hoeft nu niet meer dit is veel lekkerder. Ik doe er zelf nog wel Citroën gras en gember bij. En heerlijke geroerbakte spitskool met ei.
eefje

eefje zegt:
Wat een heerlijk recept. Net uitgeprobeerd en lekker gegeten met mijn vriend. Hij zei nog hoe kan dat nou dat je in een keer zo lekker kookt. Hahaha. van Patricia Uitman. Jammie jammie......
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dit lijkt mij erg lekker! Misschien wel wat andere pepers gebruiken, daar ik de spaanse pepers niet zo scherp vindt.
Rene

Rene zegt:
Heb dit recept gemaakt mijn vrouw is thaise dus een thaise twist aan gegeven:p
fredy

fredy zegt:
Lekker.
Liske

Liske zegt:
Hallo Jos Raafs:
Het zou fijn zijn als je dit recept gewoon op de site zet, zodat het gewoon op te zoeken is als je men het wil bekijken of maken. Deze berichtjes waarin je het nu zet zijn volgens mij meer bedoeld voor reacties, en niet om recepten te delen.
jos raafs

jos raafs zegt:
Gm Patricia,
Het recept wat ik je belooft heb:
Makkelijk en gezond.
Spinazie alacreme met rundergehakt, lekker pittig spaanspepertje,zout(kan zeezout)eigen keuze en zwarte peper gemalen vers uit de pepermolen.
4 persoons,
7 0ns rundergehakt,goed smoren in een bakpan,2 grote tenen knoflook eronderdoor en spinazie alacreme half ontdooit verkrijgbaar uit diepvries (in een doos) eronder doorroeren en dat 4 min op 3/4 capaciteit van het grootste kookgelegenheid. Van kookpunt afhouden en net voor het opdienen goed warm maken,want het koelt hard af. Ongeveer 70 graden ,door roeren en klaar is het hoofdgerecht.

Patricia,
smaakeluketen,en hoor graag je reactie.

Gr jos.
jos raafs

jos raafs zegt:
Ja dat klopt!!het was echt heerlijk.Mijn dank is heel groot.Mvrg jos raafs,en zal U binnenkort ook een recept van mij sturen.