Recept
« Terug naar recepten
Hete kip
PT60M
Hete kip
Een heerlijk hete kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Paul van Kempen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hete kip te bereiden
Maak een mengsel van ketjap, sambal en kruiden eventueel aangevuld met water. Zet de zuidvruchten een nacht tevoren in dit mengsel te weken.
Vul de kip met de geweekte zuidvruchten en naai hem dicht.
smeer de kip in met kerrie (ik gebruik altijd een mengsel van scherpe en zoete kerrie) eventueel wat zout. Pak de kip in huishoudfolie en laat een paar uur rusten.
Je kunt dus een en ander makkelijk 's morgens voorbereiden.
Zet de kip in de oven met een bak water eronder. Ik gebruik een ovenschaal met daarop een rooster. Bak de kip op 200 graden in 45-60 minuten gaar en bruin.
Lekker met rijst en chinese koolsla.
Vul de kip met de geweekte zuidvruchten en naai hem dicht.
smeer de kip in met kerrie (ik gebruik altijd een mengsel van scherpe en zoete kerrie) eventueel wat zout. Pak de kip in huishoudfolie en laat een paar uur rusten.
Je kunt dus een en ander makkelijk 's morgens voorbereiden.
Zet de kip in de oven met een bak water eronder. Ik gebruik een ovenschaal met daarop een rooster. Bak de kip op 200 graden in 45-60 minuten gaar en bruin.
Lekker met rijst en chinese koolsla.
Mijn kookverhaal (Paul van Kempen)
Ik heb het recept zelf bedacht om eens iets anders met kip te doen dan de standaard gegrilde kip.