Recept
« Terug naar recepten
hete kip
PT50M
hete kip
Een heerlijk hete kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
kookcollege
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe hete kip te bereiden
Snij de ui, tomaten, prei en knoflook fijn.
Bak de stukken kip in de olie bruin.
Fruit in een andere pan de uien en de knoflook.
Voeg daarna de tomaten toe en fruit deze mee.
Daarna de prei toevoegen en mee fruiten.
Voeg hierna de kruiden sereh, djahé, trassi, koenjit, vetsin en sambal toe.
Laat dit geheel even smoren
Voeg het kopje water toe en breng dit even aan de kook.
Leg de gebakken kip in de saus en laat het in zijn geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
Af en toe wel even omscheppen.
Variatietips
1. Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze
Bak de stukken kip in de olie bruin.
Fruit in een andere pan de uien en de knoflook.
Voeg daarna de tomaten toe en fruit deze mee.
Daarna de prei toevoegen en mee fruiten.
Voeg hierna de kruiden sereh, djahé, trassi, koenjit, vetsin en sambal toe.
Laat dit geheel even smoren
Voeg het kopje water toe en breng dit even aan de kook.
Leg de gebakken kip in de saus en laat het in zijn geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
Af en toe wel even omscheppen.
Variatietips
1. Lekker met witte rijst en groentegerecht naar keuze