Recept
« Terug naar recepten
Hindestoofpotje met spruiten en krieltjes
PT60M
Hindestoofpotje met spruiten en krieltjes
Een heerlijk hindestoofpotje met spruiten en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hindestoofpotje met spruiten en krieltjes te bereiden
Hindefilet in blokjes snijden en zeer kort bruin aanbakken in een beetje boter.
Ajuin zeer fijn snijden.
Spruitjes buitenste bladeren verwijderen en een kruisje maken in de voet van de spruit
Krielaardappelen in water goed wassen.
Stoof in een beetje boter de ajuin, spruiten en krieltjes in schil even aan, voeg de hindeblokjes toe en de tomaat in stukjes gesneden en de tomatenpuree.
Kruid zeer goed af en voeg de Leffe en honey mustard toe.
Laat dit op een zacht vuur sudderen .
Serveer zeer warm en werk af met peterselie.
Ajuin zeer fijn snijden.
Spruitjes buitenste bladeren verwijderen en een kruisje maken in de voet van de spruit
Krielaardappelen in water goed wassen.
Stoof in een beetje boter de ajuin, spruiten en krieltjes in schil even aan, voeg de hindeblokjes toe en de tomaat in stukjes gesneden en de tomatenpuree.
Kruid zeer goed af en voeg de Leffe en honey mustard toe.
Laat dit op een zacht vuur sudderen .
Serveer zeer warm en werk af met peterselie.
derbyke zegt: