KookJij

Hoevekalkoen met clementines en gekonfijte uien, knolselderblokjes

Een heerlijk hoevekalkoen met clementines en gekonfijte uien, knolselderblokjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hoevekalkoen met clementines en gekonfijte uien, knolselderblokjes te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Schik de kalkoen in een ovenschaal en smeer helemaal in met de boter. Kruid met peper en zout. Leg het kruidentuiltje in de schaal en giet het sap van de clementines en de zeste van één clementine erbij. Bak 15 min in de oven en daarna nog 30 min op 180°C. Bevochtig regelmatig met het bakvocht.
  2. Pel de uien en snij ze in fijne reepjes. Laat konfijten op een zacht vuur in wat olijfolie, samen met de honing en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig om tijdens het bakken. 
  3. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes. Bak de knolselder in een pan met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met gehakte peterselie. Snij de kalkoen aan en serveer met het bakvocht, de gekonfijte uien en de knolselder. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst