Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse Laos balletjes
PT20M
Hongaarse Laos balletjes
Een heerlijk hongaarse laos balletjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Taco Fortgens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse Laos balletjes te bereiden
Neem een pond halfom- of runder gehakt, doe het in een schaal doe daar wat peper en zout en paprikapoeder bij, hak 5 verse tenen knoflook fijn, doe die erbij en voeg 1 ei toe. Mix alles goed door elkaar dan paneermeel erbij zoveel dat het een vast geheel wordt, en maak kleine balletjes en braad die voorzichtig aan, laat de balletjes ronddraaien in de pan tot ze lekker bruin zijn geworden. Doe de deksel op de pan en laat ze op een klein pitje lekker pruttelen en draai na 5 minuten de balletjes om zodat ze mooi bruin en gaar worden. Herhaal dit af en toe. Na ongeveer 20 minuten zijn de balletjes gaar!
Mijn kookverhaal (Taco Fortgens)
Ben eigenlijk mijn hele leven al aan het koken en probeer nieuwe dingen uit, soms zoek ik heel oude recepten uit kookboeken en kijk of ik daar wat mee kan! Kortom, ik maak kroketten, nasiballen allemaal zelf, alles is kwestie van uitproberen en geduldig zijn tot je de goede smaak te pakken hebt!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Zou zeggen volg je smaakpapillen en het komt zeker goed met dit heerlijk gerecht.
Groetjes
jenny zegt:
Taco Fortgens zegt:
Zelf gebruik ik het vaak als borrelhap inplaats van bitterballen!
Op de vraag van Gea inderdaad laospoeder flink meer als peper en paprika poeder om de lekkere smaak te krijgen!
Jenny Camps zegt:
Of kan ik het ook als hapje maken? :)
Gea Bruining zegt:
Groet, Gea.
keesie zegt:
Denk jij dat jonnie boer ook zo kookt????????????????????????????
Wel lastig voor zijn personeel, hahaha