Recept
« Terug naar recepten
Honingijs
PT30M
Honingijs
Een heerlijk honingijs recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Honingijs te bereiden
Klop de dooiers met de suiker tot een witte vaste massa.
Breng de room en de melk aan de kook en roer er dan de honing voorzichtig onder en meng het dan onder de opgeklopte dooiers en suiker en roer alles goed onder elkaar.
Zeef het geheel over in een zuivere sauspan en zet op middelhoog vuur.
Laat het honingijs \"a la nappe\" binden met behulp van een spatel en zorg ervoor dat het niet kookt.
Maak nu en dan een streep op de achterkant van de de spatule, als het mengsel niet meer naar onder loopt is hij voldoende gebonden.
Laat het mengsel afkoelen in een koud-water-bad. Breng het geheel nu over in een roomijsmachine.
Na 30 a 40 minuten is de honingijs klaar en kan je hem in een plastiek bakje storten en in de diepvries zetten.Haal de honingijs 20 minuten voor gebruik uit de diepvries.
Breng de room en de melk aan de kook en roer er dan de honing voorzichtig onder en meng het dan onder de opgeklopte dooiers en suiker en roer alles goed onder elkaar.
Zeef het geheel over in een zuivere sauspan en zet op middelhoog vuur.
Laat het honingijs \"a la nappe\" binden met behulp van een spatel en zorg ervoor dat het niet kookt.
Maak nu en dan een streep op de achterkant van de de spatule, als het mengsel niet meer naar onder loopt is hij voldoende gebonden.
Laat het mengsel afkoelen in een koud-water-bad. Breng het geheel nu over in een roomijsmachine.
Na 30 a 40 minuten is de honingijs klaar en kan je hem in een plastiek bakje storten en in de diepvries zetten.Haal de honingijs 20 minuten voor gebruik uit de diepvries.