Recept
« Terug naar recepten
Hot en sweet spinazie
PT15M
Hot en sweet spinazie
Een heerlijk hot en sweet spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Hilberts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2-4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hot en sweet spinazie te bereiden
Was de spinazie en snijd deze grof.
Snijd het pepertje doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Hak de knoflook en het pepertje fijn.
Rooster in een wok de pijnboompitjes bruin en zet ze apart.
Verhit nu in dezelfde wok de olijfolie en fruit de peper en de knoflook aan. Voeg daarna de spinazie toe en roerbak deze tot het geslonken is. Giet af.
Verdeel de spinazie in twee kookringen en dek af met dunne plakjes geitenkaas. Strooi de pijnboompitjes erover en schenk de honing erover. Laat onder een hete grill de geitenkaas in een paar minuten kleuren.
Zet op een bord en verwijder de kookringen.
Snijd het pepertje doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Hak de knoflook en het pepertje fijn.
Rooster in een wok de pijnboompitjes bruin en zet ze apart.
Verhit nu in dezelfde wok de olijfolie en fruit de peper en de knoflook aan. Voeg daarna de spinazie toe en roerbak deze tot het geslonken is. Giet af.
Verdeel de spinazie in twee kookringen en dek af met dunne plakjes geitenkaas. Strooi de pijnboompitjes erover en schenk de honing erover. Laat onder een hete grill de geitenkaas in een paar minuten kleuren.
Zet op een bord en verwijder de kookringen.