In plaats van geitenkaas is feta ook erg lekker in deze bonenpot.
In dit recept heb ik de peperonata van het merk Sacla gebruikt.
Ik maak ook zelf regelmatig peperonata. Ik zal ook dat recept hier op Kookjij plaatsen.
Recept
« Terug naar recepten
Kidneybonen met geitenkaas,paprika en prei
PT15M
Kidneybonen met geitenkaas,paprika en prei
Lekker snel roerbak-gerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kidneybonen met geitenkaas,paprika en prei te bereiden
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Maak de paprika`s schoon en snij deze in blokjes.
- Maak de prei en de lente-uitjes schoon en snij deze in ringetjes. Hou ze wel apart van elkaar.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel ze even af.
- Verdeel de geitenkaas in blokjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei en de paprika toe en bak deze ook even mee. Doe de bonen erbij en warm deze mee. Voeg eventueel de peperonata toe.
- Maak op smaak met peper, paprikapoeder en oregano of tijm.
- Roer vlak voor het opdienen de geitenkaas en de lente-ui door de bonen.