KookJij

Humus

Een heerlijk humus recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: vriendin Marre
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Humus te bereiden

Pers de knoflook en meng alles goed. Strooi er nog wat Ras el hanout over, en smullen maar! Op een toastje, plakje komkommer, stokbrood, bedenk het maar!

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Ik heb dit al een paar keer gegeten bij onze vrienden, het is heerlijk! Een recept waar je alle kanten mee op kan. Dank je, Marre!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

preaben

preaben zegt:
Kan het ook zonder Ras?
Gea Bruining

Gea Bruining zegt:
Ga ik ook es maken. Klinkt heerlijk!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zeker de moeite waard, Harry! Je kan natuurlijk ook een blik kikkerwten gebruiken en dan even de staafmixer er doorheen ;-)
Ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Simpel maar oh zo lekker :) Ik ga deze binnenkort ook eens maken!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Graag gedaan, Lekkerbekske. Ik snap wat je bedoelt, hoor. De manier waarop er hedendaags wordt gekookt is niet te vergelijken met vroeger. Volgens mij had mijn moeder 3 "kruiden" die ze in haar keukenkastje had staan. Peper, zout en nootmuskaat. In deze tijd kun je het zo gek nog niet bedenken wat er allemaal in de handel is. Inderdaad: een weelde.
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Thanks Anna. Dit helpt me geweldig. Het is altijd een kwestie van smaak, maar ik wil beginnen met zo kort mogelijk bij het originele recept te blijven en dan op smaak afmaken. Dank zij Google, kan ik alle ingrediënten vertalen in het Engels, want net na de oorlog was al dit fancy cooking niet gewoon, want toen was de hoofdzaak een maaltijd op tafel krijgen en als je honger hebt is alles lekker. Daarom waardeer ik de huidige weelde ook des te meer.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Marja,
Ras El hanout is een kruidenmix, te koop bij de Turkse toko, maar ook bij AH. Er staat ook een recept van op onze site: Ras el Hanout: kruidenmix uit Noord Afrika en Turkije
Groetjes,
Anna.
KookJij.
marja

marja zegt:
Wat is ras el hanout?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Het is ook een beetje kwestie van smaak, Lekkerbekske. Maar goed; als je hier van uit gaat, proeft, en dan eventueel nog iets meer toevoegen:
1 blik kikkererwtenpuree, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel Ras, mespuntje zout en een eetlepel olijfolie.
Smakelijk!
Groetjes,
Anna.
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Jammer, dat de hoeveelheden niet specifiek aangegeven zijn. Zelfs niet met benadering, om een beetje een idee te hebben. Het lijkt me anders wel de moeite waard dit eens te proberen.
Marrw

Marrw zegt:
Graag gedaan Anna!