Aparte stamppot maar zeer lekker, vooral met een lekker kippenboutje of ouderwetse bal gehakt.
Recept
« Terug naar recepten
Hutspot met een Arabische twist
PT40M
Hutspot met een Arabische twist
Aparte stamppot maar zeer lekker, vooral met een lekker kippenboutje of ouderwetse bal gehakt.
Recept van:
Harry Vanderzaken
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Bijgerechten - Low Budget
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Harry Vanderzaken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hutspot met een Arabische twist te bereiden
Schil en snij de aardappels in gelijke grote stukken.
Schil de winterpeen en snij deze in halve ringen.
Schil de uien en snij deze in halve ringen.
Kook de aardappelen en winterpeen in aparte pannen.
Verwarm de koekenpan met olijfolie en doe er 3 theetlepels ras el hanout in, na een minuut of 2 doe er de uiten in voeg de rode peper en knoflook bij en zet de uien aan tot dat deze glazig zijn.
Stamp de aardappelen met een kluitje boter of olijfolie tot puree, voeg de uien en winterpeen erbij en stamp deze er goed doorheen..en laat alles nog wat na garen d.m.v. de deksel op de pan te plaatsen en 10 minuten
laten staan en dan pas serveren op een mooi bord
Breng op smaak met eventueel wat meer ras el hanout en zout .
Schil de winterpeen en snij deze in halve ringen.
Schil de uien en snij deze in halve ringen.
Kook de aardappelen en winterpeen in aparte pannen.
Verwarm de koekenpan met olijfolie en doe er 3 theetlepels ras el hanout in, na een minuut of 2 doe er de uiten in voeg de rode peper en knoflook bij en zet de uien aan tot dat deze glazig zijn.
Stamp de aardappelen met een kluitje boter of olijfolie tot puree, voeg de uien en winterpeen erbij en stamp deze er goed doorheen..en laat alles nog wat na garen d.m.v. de deksel op de pan te plaatsen en 10 minuten
laten staan en dan pas serveren op een mooi bord
Breng op smaak met eventueel wat meer ras el hanout en zout .
Mijn kookverhaal (Harry Vanderzaken)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
vanderzaken zegt:
het moet theelepel zijn
tl = theelepel
el = eetlepel
Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kan
Veel kookplezier
Harry
Nadine zegt: