KookJij

Hutspot

Een heerlijk hutspot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutspot te bereiden

In 1 liter water de riblap 90 minuten zachtjes koken met 2 bouillonblokjes, riblap uit de pan halen, in de bouillon de in stukje gesneden aardappel, winterwortel en de uien doen. Daar boven op de riblab en nog 20 minuten koken. Het teveel vocht afgieten. De riblab fijn snijden, en de hutspot fijn stampen met een klontje boter. Dan de afgespoelde bruine bonen met de fijn gesneden riblap erdoor mengen. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bafke

bafke zegt:
Vanavond gegeten met een varkenssudderlapje op Oma's wijze. Het was heerlijk :):)
keesie

keesie zegt:
Ik bak de wortel altijd mee met de uien,veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekkerder,en een spaans pepertje er door
bafke

bafke zegt:
Jammer dat je een zak hutspot neemt ipv verse ui en winterwortel. Wordt de hutspot nog lekkerder.Ik ga deze maken;);)
trudy

trudy zegt:
Klinkt goed en ga ik zeker maken..
bmenting

bmenting zegt:
Dit was erg lekker.