Recept
« Terug naar recepten
IJskoffie met amarettini
PT180M
IJskoffie met amarettini
Een heerlijk ijskoffie met amarettini recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJskoffie met amarettini te bereiden
1. Roer in een kookpan 70g suiker goed door 125ml water. Breng dit aan de kook en laat 1 minuut borrelend koken. Voeg de espresso of koffie toe.
2. Snij het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en doe beide in het mengsel van koffie en siroop. Laat afkoelen.
3. Giet het mengsel door een zeef in een platte metalen schaal. Zet die 2 uur in de diepvries. Roer ondertussen om de 30 minuten eens krachtig met een vork door het mengsel, zodat er geen grote ijskristallen ontstaan. Roer alles op het einde nogmaals krachtig om.
4. Klop de room half stijf met de resterende suiker en de espresso.
5. Verdeel de granité over de glazen, doe er een lepel room bovenop en serveer naar wens met amaretti-koekjes.
2. Snij het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit en doe beide in het mengsel van koffie en siroop. Laat afkoelen.
3. Giet het mengsel door een zeef in een platte metalen schaal. Zet die 2 uur in de diepvries. Roer ondertussen om de 30 minuten eens krachtig met een vork door het mengsel, zodat er geen grote ijskristallen ontstaan. Roer alles op het einde nogmaals krachtig om.
4. Klop de room half stijf met de resterende suiker en de espresso.
5. Verdeel de granité over de glazen, doe er een lepel room bovenop en serveer naar wens met amaretti-koekjes.