Recept
« Terug naar recepten
Ijsmannetjes
PT20M
Ijsmannetjes
Een heerlijk ijsmannetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kidscooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ijsmannetjes te bereiden
Met wat hulp kunnen kinderen dit mannetje zelf maken. Zelfs al vóór het eten, zet het toetje dan terug in de vriezer. Leg eerst alle snoepversieringen klaar. Maak voor de hoed 2 kokerdropjes nat aan de onderkant en druk ze op een dropveter. Haal wat sliertjes van de dropveter uit elkaar voor de sjaal. Laat het ijs iets zachter worden en schep er (met een ijsbolletjes tang) 4 grote en 4 kleine bollen uit. Druk de kleine bol stevig op de grote bol en zet de sneeuwpop op een bord en kleed hem aan. Hoed op, discopillen als ogen, m&m als knopen en een winegum als neus. Tot slot een lolly als bezem en geraspte kokos als sneeuw.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sharisha zegt:
Soosiej zegt:
Wij kopen elk jaar bij de AH Sneeuwpop-ijsjes.
Volgend jaar gaan we ze zeker zelf maken!!
marian zegt: