Recept
« Terug naar recepten
Ijssoufflé van abrikozen met salade van aardbeien
PT50M
Ijssoufflé van abrikozen met salade van aardbeien
Een heerlijk ijssoufflé van abrikozen met salade van aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nieuws
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ijssoufflé van abrikozen met salade van aardbeien te bereiden
Breng voor de soufflé de suiker aan de kook met het water. Haal de pan, zodra het mengsel wat begint te verkleuren, van het vuur. De temperatuur van het mengsel is dan 120 graden. Klop intussen de eiwitten stijf en giet er de hete suikersiroop druppelsgewijs bij. Laat koud kloppen. Het resultaat is italiaanse meringue. Klop de room op en doe de eiwitten en de room bij de coulis. Spatel voorzichtig alles door elkaar. Doe het soufflémengsel in kleine vormpjes en laat 12 uur invriezen. Snijd voor de salade de aardbeien in stukjes en marineer met de suiker, de vodka, de geraspte schil van de citroen, het sap van 1/2 citroen en wat fijngesneden munt. Serveer de soufflé met de vruchtensalade en versier met een takje munt.