Recept
« Terug naar recepten
IJstaartje met kaneelijs en in amaretto (zie opm)
PT45M
IJstaartje met kaneelijs en in amaretto (zie opm)
Een heerlijk ijstaartje met kaneelijs en in amaretto (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe IJstaartje met kaneelijs en in amaretto (zie opm) te bereiden
Bereiding kaneelijs en ijstaartje
Laat het slagroomijs zacht worden en klop er vervolgens met de mixer kaneelpoeder door. De benodigde hoeveelheid kaneelpoeder is afhankelijk van de smaak, dus af en toe proeven. Zodra het ijs op smaak is, zet het dan terug in de diepvries om aan te vriezen.
Klop de eiwitten zeer stijf, voeg dan beetje bij beetje al kloppende de suiker toe.
Tip: Zorg dat de garde waarmee en de kom waarin je het eiwit klopt vetvrij zijn. Dus beiden goed schoonmaken met heet water met zout en goed naspoelen!
Doe het eiwitmengsel in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze.
Leg op elk plakje cake een bol ijs en spuit rondom helemaal dicht zodat je geen ijs meer ziet. Nadat het ijs geïsoleerd is, neem dan een gasbrandertje en richt de vlam (de vlam moet goed blauw zijn) op het taartje. Draai het taartje rond zodat het regelmatig goudbruin kleurt. Maak zo 10 taartjes en zet elk taartje zodra het klaar is meteen in de diepvries.
Bereiding amarettomengsel
Doe de suiker, het water en de amaretto in een pan en stoof hierin, in ongeveer 15 minuten, de pruimen zachtjes gaar. (later) enkel opwarmen.
Presentatie
Haal het taartje uit de diepvries en zet het op een bord.
Leg de warme pruimen met een beetje amerettomengsel ernaast.