Recept
« Terug naar recepten
Ikan Smoor Djawa (makreel)
PT60M
Ikan Smoor Djawa (makreel)
Een heerlijk ikan smoor djawa (makreel) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
- personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ikan Smoor Djawa (makreel) te bereiden
Vis in blokjes van 5 x 4 cm snijden. 1 tl zout strooien en 1 el citroensap erover druppelen. ± 20 minuten laten intrekken.
Bereidingswijze
Olie in wok of diepe koekenpan verhitten en vis in gedeelten in ± 2 min. net gaar bakken.
Olie op 2 el na uit de wok schenken. Ui en knoflook in olie goudbruin bakken. Santen ketjap, sambal en een kopje water toevoegen en aan de kook brengen. Op zacht vuur ± 2 min. laten koken.
Stukjes vis in saus leggen en alles nog 3-4 min. verwarmen. Met zout en citroensap op smaak brengen. Vis met saus in schaal serveren
Bereidingswijze
Olie in wok of diepe koekenpan verhitten en vis in gedeelten in ± 2 min. net gaar bakken.
Olie op 2 el na uit de wok schenken. Ui en knoflook in olie goudbruin bakken. Santen ketjap, sambal en een kopje water toevoegen en aan de kook brengen. Op zacht vuur ± 2 min. laten koken.
Stukjes vis in saus leggen en alles nog 3-4 min. verwarmen. Met zout en citroensap op smaak brengen. Vis met saus in schaal serveren
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jacko zegt:
beertje36 zegt:
apu zegt:
apu zegt: