KookJij

Ikan Smoor Djawa (makreel)

Een heerlijk ikan smoor djawa (makreel) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: - personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ikan Smoor Djawa (makreel) te bereiden

Vis in blokjes van 5 x 4 cm snijden. 1 tl zout strooien en 1 el citroensap erover druppelen. ± 20 minuten laten intrekken.
Bereidingswijze
Olie in wok of diepe koekenpan verhitten en vis in gedeelten in ± 2 min. net gaar bakken.
Olie op 2 el na uit de wok schenken. Ui en knoflook in olie goudbruin bakken. Santen ketjap, sambal en een kopje water toevoegen en aan de kook brengen. Op zacht vuur ± 2 min. laten koken.
Stukjes vis in saus leggen en alles nog 3-4 min. verwarmen. Met zout en citroensap op smaak brengen. Vis met saus in schaal serveren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
thanx!
jacko

jacko zegt:
apu ik heb het zelf nog nooit met gerookte makeel gemaakt dus ik zou het eens voor je proberen hoe het dan is tenaanzien tot verse vis je hoort van me
beertje36

beertje36 zegt:
Dit is nou een recept wat ik echt eens moet proberen. Ik ben dol op vis, maar makreel eet ik niet zo vaak gebakken, maar dit lijkt me erg lekker :D:D:D
apu

apu zegt:
Kan dit ook met een hele gerookte makreel die je dus heel laat? Of smaakt dat niet? (heb niet zoveel ervaring met vis gerechten:?)