KookJij

In bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie

Een heerlijk in bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ramon Beuk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie te bereiden

Snijd de gember, peper en het citroengras fijn. Meng dit met de sojasaus, ketjap, gembersiroop en 1,5 liter water en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes pruttelen tot er 8 dl vocht over is.
Breng de bouillon op smaak met een paar druppeltjes vissaus en het sap van de limoen en schenk het door een zeef. Snijd de tomaatjes doormidden. Pureer de koriander met de olie tot een gladde olie.
Leg een stukje zalmfilet midden op een diep bord. Verdeel de tomaatjes om de zalm. Schep de soep er voorzichtig overheen. Druppel de olie om de zalm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

u.s.jager

u.s.jager zegt:
Het recept lijkt me erg lekker, maar wat gebeurd er met de zalmfilet? Stoven , garen in de oven?