Recept
« Terug naar recepten
In bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie
PT120M
In bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie
Een heerlijk in bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In bouillon gegaarde zalmfilet met korianderolie te bereiden
Snijd de gember, peper en het citroengras fijn. Meng dit met de sojasaus, ketjap, gembersiroop en 1,5 liter water en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 2 uur zachtjes pruttelen tot er 8 dl vocht over is.
Breng de bouillon op smaak met een paar druppeltjes vissaus en het sap van de limoen en schenk het door een zeef. Snijd de tomaatjes doormidden. Pureer de koriander met de olie tot een gladde olie.
Leg een stukje zalmfilet midden op een diep bord. Verdeel de tomaatjes om de zalm. Schep de soep er voorzichtig overheen. Druppel de olie om de zalm.
Breng de bouillon op smaak met een paar druppeltjes vissaus en het sap van de limoen en schenk het door een zeef. Snijd de tomaatjes doormidden. Pureer de koriander met de olie tot een gladde olie.
Leg een stukje zalmfilet midden op een diep bord. Verdeel de tomaatjes om de zalm. Schep de soep er voorzichtig overheen. Druppel de olie om de zalm.
u.s.jager zegt: