Recept
« Terug naar recepten
In Citrussap Gemarineerde Kip uit de Oven (van de BBQ)
PT60M
In Citrussap Gemarineerde Kip uit de Oven (van de BBQ)
Deze keer eens geen kip met een zachte citroensaus, maar een kip die is gemarineerd in sinaasappel-citroensap en daarna is geroosterd.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In Citrussap Gemarineerde Kip uit de Oven (van de BBQ) te bereiden
- Maak een marinade van de citrussappen, ketjap, zestes, olijfolie, sjalotten, knoflook en korianderblad in de keukenblender en verdeel dat door de helft. Zet 1 helft apart en gebruik de andere helft om de kippenpoten in te marineren in een plastic zak.
- Zorg er voor dat alle delen van de kippenpoten door de marinade wordt bedekt en leg dat bv een nacht weg. (minstens 8 uur dus).
- Dep de kippenpoten droog en gooi de gebruikte marinade weg.
- Leg de kippenpoten in een bakblik dat is bekleed met aluminium folie, op hun vel in de oven en bak ze gedurende 8 minuten.
- Draai daarna de kippen om en leg het vel boven en bak ze af in nog eens 12 - 15 minuten.
- Dien de kippenpoten op met de apart gezette helft van de marinade en bestrooi met de gesnipperde bosui.
- ANDERE MANIER: Bak de kippenpoten in een anti-aanbakpan in olijfolie aan alle zijden lichtbruin. Dat is in een paar minuten gebeurd.
- Dan gaan ze in de oven die op 180 graden Celsius staat afgedekt met alu-folie gedurende 20 minuten en dan nog eens 10 minuten zonder de alu-folie.
- Geef hierbij een frisse salade en bv gebakken aardappeltjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn of een droge rosé.