Recept
« Terug naar recepten
In ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend
PT50M
In ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend
Een heerlijk in ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend te bereiden
Snijd de zeeduivel in gelijkmatige medaillons. Vul de zeeduivelmedaillons met de in plakjes gesneden, gekonfijte eendenmaagjes. Lak deze met ganzenvet.
Rasp voor de eendenleverknikker de eendenlever. Maak deze au bain marie lauwwarm, zodat een egale substantie ontstaat. Breng deze op smaak met zout en verse peper. Laat de massa opstijven in de koelkast. Draai hiervan bolletjes met een natte parisienneboor. Vries deze licht aan.Gaar de zeeduivelmedaillons in een oven op 90 graden.
Vul ze als ze bijna gaar zijn met eendenleverknikkers. Bestrooi ze met rietsuiker en zet kort terug in de oven tot de rietsuiker gekaramelliseerd is.Schil voor het schuim van de pompoen de pompoen. Kook het vruchtvlees in melk goed gaar. Voeg duinrandsiroop en de koude boter toe. Klop schuimig met een staafmixer.Lepel de pompoenschuim om de zeeduivelmedaillons en serveer direct.
Rasp voor de eendenleverknikker de eendenlever. Maak deze au bain marie lauwwarm, zodat een egale substantie ontstaat. Breng deze op smaak met zout en verse peper. Laat de massa opstijven in de koelkast. Draai hiervan bolletjes met een natte parisienneboor. Vries deze licht aan.Gaar de zeeduivelmedaillons in een oven op 90 graden.
Vul ze als ze bijna gaar zijn met eendenleverknikkers. Bestrooi ze met rietsuiker en zet kort terug in de oven tot de rietsuiker gekaramelliseerd is.Schil voor het schuim van de pompoen de pompoen. Kook het vruchtvlees in melk goed gaar. Voeg duinrandsiroop en de koude boter toe. Klop schuimig met een staafmixer.Lepel de pompoenschuim om de zeeduivelmedaillons en serveer direct.