KookJij

In ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend

Een heerlijk in ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tijd voor vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In ganzenvet gepocheerde zeeduivel gevuld met eend te bereiden

Snijd de zeeduivel in gelijkmatige medaillons. Vul de zeeduivelmedaillons met de in plakjes gesneden, gekonfijte eendenmaagjes. Lak deze met ganzenvet.

Rasp voor de eendenleverknikker de eendenlever. Maak deze au bain marie lauwwarm, zodat een egale substantie ontstaat. Breng deze op smaak met zout en verse peper. Laat de massa opstijven in de koelkast. Draai hiervan bolletjes met een natte parisienneboor. Vries deze licht aan.Gaar de zeeduivelmedaillons in een oven op 90 graden.

Vul ze als ze bijna gaar zijn met eendenleverknikkers. Bestrooi ze met rietsuiker en zet kort terug in de oven tot de rietsuiker gekaramelliseerd is.Schil voor het schuim van de pompoen de pompoen. Kook het vruchtvlees in melk goed gaar. Voeg duinrandsiroop en de koude boter toe. Klop schuimig met een staafmixer.Lepel de pompoenschuim om de zeeduivelmedaillons en serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst