KookJij

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

Dit lekkere oosterse gerecht moet je echt eens proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 165 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 555 kCal energie
35 Gram eiwit
44 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: boodschappen ( Vomar)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels te bereiden

  1. Leg de kipenvleugels in een ovenschaal en overgiet ze met de kokosmelk en het limoensap.
  2. Bestrooi met de limoenrasp en knoflook.
  3. Schep goed door en laat afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200*C.
  5. Giet de kipvleugels af in een zeef en vang de marinade eventueel op. (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos)
  6. Leg de kippenvleugels met de aanhangende  knoflook en limoenrasp op een bakplaat.
  7. Maal er wat chilipepers en  zout over, besprenkel met olie en meng met de handen goed door elkaar.
  8. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten  in het midden van de oven.
  9. Schud ze even om en rooster  ze nog eens circa  15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
  10. Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
  11. Lekker met een dip van ketjap, chili- of satesaus.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Dit recept heb ik alleen nog maar zelf geprobeerd maar vond dit wel erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henny Lansink

Henny Lansink zegt:
Geweldig recept, lekker met droge rijst en sperziebonen
Bobby

Bobby zegt:
Hi Marcel,

Dit klinkt wel erg lekker, zelf heb ik dit nog nooit gemaakt. Zodra het weer BBQ weer is ga ik dit zeker is maken! :-)