Recept
« Terug naar recepten
In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
PT165M
In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels
Dit lekkere oosterse gerecht moet je echt eens proberen.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
555 kCal energie
35 Gram eiwit
44 Gram vet
4 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
44 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen ( Vomar)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels te bereiden
- Leg de kipenvleugels in een ovenschaal en overgiet ze met de kokosmelk en het limoensap.
- Bestrooi met de limoenrasp en knoflook.
- Schep goed door en laat afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200*C.
- Giet de kipvleugels af in een zeef en vang de marinade eventueel op. (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos)
- Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat.
- Maal er wat chilipepers en zout over, besprenkel met olie en meng met de handen goed door elkaar.
- Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
- Schud ze even om en rooster ze nog eens circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
- Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
- Lekker met een dip van ketjap, chili- of satesaus.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit recept heb ik alleen nog maar zelf geprobeerd maar vond dit wel erg lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bobby zegt:
Dit klinkt wel erg lekker, zelf heb ik dit nog nooit gemaakt. Zodra het weer BBQ weer is ga ik dit zeker is maken! :-)
Henny Lansink zegt: