Recept
« Terug naar recepten
In rode wijn gepocheerde pruimen zie opm
PT30M
In rode wijn gepocheerde pruimen zie opm
Een heerlijk in rode wijn gepocheerde pruimen zie opm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Michel Roux Jr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In rode wijn gepocheerde pruimen zie opm te bereiden
Was de pruimen in koud water. Giet de wijn in een ruim pan en breng aan de kook met de suiker en specerijen. Doe er de pruimen in en laat die sudderen tot de velletjes bar ten en de pruimen gaar zijn. Rol ze tijdens het koken door de wijn en zorg dat ze eronder blijven. Laat iets afkoelen voor u ze opdient. U kunt tot dit punt alles van tevoren maken en de pruimen wanneer ze nodig zijn opwarmen.
Snijd het kruidenbrood in grote blokjes van 2 x 2 cm. Reken op circa 5 croûtons per persoon. Leg ze op een bakblik en rooster ze aan alle kanten onder de grill. Giet de pruimen en wijn in diepe borden en strooi er de kruidencroûtons over.
Snijd het kruidenbrood in grote blokjes van 2 x 2 cm. Reken op circa 5 croûtons per persoon. Leg ze op een bakblik en rooster ze aan alle kanten onder de grill. Giet de pruimen en wijn in diepe borden en strooi er de kruidencroûtons over.