Recept
« Terug naar recepten
Indiaas pittig kippetje
PT40M
Indiaas pittig kippetje
Een heerlijk indiaas pittig kippetje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiaas pittig kippetje te bereiden
Snij de ui in ringen en snij de pepers in mooie schuine stukjes.
Snij de kipfilets in niet al te kleine stukjes.
Bak nu in een pan met wat zonnebloemolie de venkelzaad, komijnzaad, en het laurierblad tot ze beetje beginnen te springen. Doe dan de ui ringen erbij en laat het geheel even fruiten.
Doe nu op een lager vuur de rest van de kruiden erbij, masala, korianderpoeder en chilipoeder samen met een half kopje water. Goed mengen en laat dit mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen.
Nu is het tijd voor de kip, die mag bij het mengsel, samen met de pepers en stoof de kip gaar.
Om in te laten dikken kan je wat vocht laten verdampen.
Neem uit de pan en serveer het met een beetje gesneden verse koriander erover heen.
Snij de kipfilets in niet al te kleine stukjes.
Bak nu in een pan met wat zonnebloemolie de venkelzaad, komijnzaad, en het laurierblad tot ze beetje beginnen te springen. Doe dan de ui ringen erbij en laat het geheel even fruiten.
Doe nu op een lager vuur de rest van de kruiden erbij, masala, korianderpoeder en chilipoeder samen met een half kopje water. Goed mengen en laat dit mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen.
Nu is het tijd voor de kip, die mag bij het mengsel, samen met de pepers en stoof de kip gaar.
Om in te laten dikken kan je wat vocht laten verdampen.
Neem uit de pan en serveer het met een beetje gesneden verse koriander erover heen.
tamara zegt: