Recept
« Terug naar recepten
Indiase curry met bloemkool en kip
PT20M
Indiase curry met bloemkool en kip
Een heerlijk indiase curry met bloemkool en kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase curry met bloemkool en kip te bereiden
Snijd de kipfilet in reepjes. Roer in een schaaltje een marinade van het bouillonketeltje met sojasaus en schep de kipreepjes erdoor heen. Laat de kipfilet minstens 15 minuten marineren.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat de maïskolfjes uitlekken.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan of wok en bak de gemarineerde kipfilet goudbruin. Voeg de maïskolfjes, de inhoud van de zakjes curry-saus, 300 ml water en de kokosmelk toe. Breng de curry al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
Laat de bloemkool uitlekken in een zeef en voeg toe aan de curry. Meng alles goed.
Serveer de bloemkoolcurry met de rijst en garneer met rode peper en lente-ui.
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten beetgaar. Laat de maïskolfjes uitlekken.
Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan of wok en bak de gemarineerde kipfilet goudbruin. Voeg de maïskolfjes, de inhoud van de zakjes curry-saus, 300 ml water en de kokosmelk toe. Breng de curry al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat de saus enkele minuten zachtjes doorkoken.
Laat de bloemkool uitlekken in een zeef en voeg toe aan de curry. Meng alles goed.
Serveer de bloemkoolcurry met de rijst en garneer met rode peper en lente-ui.