Recept
« Terug naar recepten
Indiase gegrilde kipfilet
PT30M
Indiase gegrilde kipfilet
Een heerlijk indiase gegrilde kipfilet recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renée Ramerman
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
allrecipes.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase gegrilde kipfilet te bereiden
1.Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom, of gebruik hiervoor de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom die groot genoeg is om de kipfilets naast elkaar in te leggen.
2.Maak aan beide kanten van de kip 2 inkepingen. Wentel de filets door de marinade en wrijf de marinade in de inkepingen. Hebt u wat meer tijd, dan kunt u de filets ook een nacht lang in de koelkast laten liggen om de marinade te laten intrekken.
3.Bestrijk het grilrooster met olie en leg de filets erop. Gril ze vervolgens 12-15 minuten, draai ze daarbij om en bestrijk ze met de resterende marinade. De kip is gaar als het vleesnat helder is als u er met een mes in snijdt en als de marinade wat geschroeid lijkt.
4.Maak ondertussen de raita (Indiase yoghurtsaus): doe de yoghurt in een kom. Rasp de komkommer grof en druk er dan zoveel mogelijk vocht uit. Doe de komkommer vervolgens bij de yoghurt, samen met de tomaat, koriander, komijn, cayennepeper en zout. Roer alles goed door. Schep de saus in een schaaltje of kom voor op tafel.
5.Leg de kipfilets op een schaal. Voeg partjes citroen of limoen toe en garneer met koriander. Zet de yoghurtsaus ernaast.
2.Maak aan beide kanten van de kip 2 inkepingen. Wentel de filets door de marinade en wrijf de marinade in de inkepingen. Hebt u wat meer tijd, dan kunt u de filets ook een nacht lang in de koelkast laten liggen om de marinade te laten intrekken.
3.Bestrijk het grilrooster met olie en leg de filets erop. Gril ze vervolgens 12-15 minuten, draai ze daarbij om en bestrijk ze met de resterende marinade. De kip is gaar als het vleesnat helder is als u er met een mes in snijdt en als de marinade wat geschroeid lijkt.
4.Maak ondertussen de raita (Indiase yoghurtsaus): doe de yoghurt in een kom. Rasp de komkommer grof en druk er dan zoveel mogelijk vocht uit. Doe de komkommer vervolgens bij de yoghurt, samen met de tomaat, koriander, komijn, cayennepeper en zout. Roer alles goed door. Schep de saus in een schaaltje of kom voor op tafel.
5.Leg de kipfilets op een schaal. Voeg partjes citroen of limoen toe en garneer met koriander. Zet de yoghurtsaus ernaast.
marian_en_trudy zegt:
Ga het op zeker maken.