Recept
« Terug naar recepten
Indiase groentecurry
PT45M
Indiase groentecurry
Een heerlijk indiase groentecurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase groentecurry te bereiden
Pel de ui, schrap de wortels en snijd ze in plakken.
Maak de overige groenten schoon.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Halveer de sperziebonen en snijd de aubergine in blokjes.
Verhit de olie in een pan of wok en bak daarin de ui in ca. 5 min. zacht.
Roer er de currypasta doorheen en verwarm deze 1 min. mee.
Voeg wortel, bloemkool, bouillon en tomatenpuree toe.
Breng op smaak met zout en laat 5 min. zachtjes koken.
Roer er de bonen, aubergines en koksroom door.
Laat nog 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.
Roer de gemalen amandelen en suiker door het groentemengsel en laat alles nog 1 min. zachtjes koken tot de saus begint in te dikken.
Bestrooi de groentecurry met het amamdelschaafsel en serveer het direct.
Maak de overige groenten schoon.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Halveer de sperziebonen en snijd de aubergine in blokjes.
Verhit de olie in een pan of wok en bak daarin de ui in ca. 5 min. zacht.
Roer er de currypasta doorheen en verwarm deze 1 min. mee.
Voeg wortel, bloemkool, bouillon en tomatenpuree toe.
Breng op smaak met zout en laat 5 min. zachtjes koken.
Roer er de bonen, aubergines en koksroom door.
Laat nog 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.
Roer de gemalen amandelen en suiker door het groentemengsel en laat alles nog 1 min. zachtjes koken tot de saus begint in te dikken.
Bestrooi de groentecurry met het amamdelschaafsel en serveer het direct.