Helaas stierf de kok en met hem ook de kaart en .......de Lets Kiss.
Het restaurant moest aan goede naam veel inboeten en ja, ook wij kwamen
er niet meer.
Dus moest ik de Lets Kiss wel zelf in elkaar sleutelen en tja, het is niet het
officiële gerecht, maar het komt dicht in de buurt van waar wij lang geleden
zo verzot op waren.
Gisteren heb ik het weer eens gemaakt als tussengerecht op een
vis dinertje voor vrienden. En de Lets Kiss leidde tot de Heisse Liebe als
nagerecht.
Recept
« Terug naar recepten
Lets Kiss
PT25M
Lets Kiss
Vele jaren geleden stond het gerecht : " Let's Kiss" als
voorgerecht op de kaart van een restaurant in onze woonplaats. En....nadat
we het de eerste keer bestelden waren we verkocht.
Het werd op den duur zelfs een beetje saai , want als we er weer gingen
eten werd dit steevast ons voorgerecht. De kok kwam ook altijd vragen of
we nog 10 vingers hadden :) , want met de bijgeleverde hompen stevig
bruin brood werd geacht de saus tot de laatste druppel op te deppen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lets Kiss te bereiden
- Laat de garnalen ontdooien en dep ze goed droog.
- Maak een marinade van de zeer fijn gesneden pepertjes, uitgeknepen knoflook wat peper en zout en het limoensap.
- Leg de garnalen circa 10 minuten in dit mengsel.
- Doe de room in een pannetje en laat er de boursin in smelten.
- Laat dit enkele minuten sudderen en voeg dan de ketchup en de tomatenpuree toe.
- Neem de garnalen uit de marinade en wok ze in ongeveer 2 minuten warm.
- Voeg nog even de marinade toe aan de saus en laat weer ongeveer 2 minuten pruttelen.
- Breng licht pittig op smaak met cayennepeper , zout en peper.
- Leg in elk schaaltje 6 cocktail garnalen en verdeel de saus erover. Serveer met een homp bruin stevig brood, zodat de saus tot op de laatste druppel op te soppen is.
- Tel dan of je nog alle :) vingers hebt!! 24 voorgekookte cocktail garnalen uit diepvries met staart sap van 1 limoen 2 rode pepertjes fijn gehakt 3 grote tenen knoflook geperst 250 ml culinaire room 150 gram boursin met knoflook en fijne kruiden 1 eetlepel dubbelgeconcentreerde tomatenpuree 1 eetlepel tomatenketchup peper van de molen snufje cayennepeper en zout naar smaak