Omdat ik geen liefhebber ben van lamsvlees, maak ik het van rundergehakt.
Verder vind ik het (voor míj) "lastig " om het in de oven te maken en neem ik een grote (ovale) anti-aanbakpan.
De rijst is van een dag eerder en die warm ik op in de wadjan met wat olie (net of je nasi goreng maakt) en door de komijnzaadjes krijgt het een aangename geur.
Recept
« Terug naar recepten
Indiase lamsgehaktspiesen
PT55M
Indiase lamsgehaktspiesen
Een heerlijk indiase lamsgehaktspiesen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
260 p st kCal energie
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
bewaarde oude receptenlijst
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indiase lamsgehaktspiesen te bereiden
Kneedt het gehakt met alles goed door elkaar; je kunt er een keukenmachine voor gebruiken.
Laat het ca 30 min. staan,om de smaken te laten intrekken.
Vorm het gekruide gehakt om de spiesen, maak er "worstjes"v an tot 15 cm (lang +dun).
Bestrijk de spiesen met gesmolten boter en rooster ze in 10 - 15 min rondom bruin (regelmatig keren).
Serveer er gebakken rijst bij, bestrooi met wat komijnzaadjes en maak er raïta bij.
Laat het ca 30 min. staan,om de smaken te laten intrekken.
Vorm het gekruide gehakt om de spiesen, maak er "worstjes"v an tot 15 cm (lang +dun).
Bestrijk de spiesen met gesmolten boter en rooster ze in 10 - 15 min rondom bruin (regelmatig keren).
Serveer er gebakken rijst bij, bestrooi met wat komijnzaadjes en maak er raïta bij.