KookJij

indische kippensoep

Een heerlijk indische kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe indische kippensoep te bereiden

Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de gesneden kip, de boemboe ajam en 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 15 min zachtjes koken. Schep deze op een bord en leg in het midden wat fijne preiringetjes en taugè op de soep. Leg hierop een in de lengte gehalveerd hardgekookt ei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
Dag Marijke,
In het recept worden de ingredienten '1 pakje boemboe' en 'ajam paniki (conimex)' genoemd als twee verschillende ingredienten. Dit hoort natuurlijk als 1 ingredient genoemd te worden.

We hebben de soep net op en vonden het een heerlijke combinatie. Goed heet, dus wat minder geschikt voor kleine kinderen maar gewoon heerlijk en toch apart. Dit is ook een soep die heel makkelijk op de camping gemaakt kan worden. Bij ons een blijvertje :):):)