Recept
« Terug naar recepten
indische kippensoep
PT30M
indische kippensoep
Een heerlijk indische kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe indische kippensoep te bereiden
Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook lichtbruin. Voeg de gesneden kip, de boemboe ajam en 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 15 min zachtjes koken. Schep deze op een bord en leg in het midden wat fijne preiringetjes en taugè op de soep. Leg hierop een in de lengte gehalveerd hardgekookt ei.
kooktan zegt:
In het recept worden de ingredienten '1 pakje boemboe' en 'ajam paniki (conimex)' genoemd als twee verschillende ingredienten. Dit hoort natuurlijk als 1 ingredient genoemd te worden.
We hebben de soep net op en vonden het een heerlijke combinatie. Goed heet, dus wat minder geschikt voor kleine kinderen maar gewoon heerlijk en toch apart. Dit is ook een soep die heel makkelijk op de camping gemaakt kan worden. Bij ons een blijvertje :):):)