Recept
« Terug naar recepten
Indische smoor
PT75M
Indische smoor
Een heerlijk indische smoor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
rtl tex
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische smoor te bereiden
Rundvlees (of kipfilet, of varkenspoulet) in blokjes snijden
uitje fijn snipperen
knoflook pellen
Bereidingswijze
Doe een bodem sla-olie in de pan.
Fruit de uitjes. Voeg vervolgens de blokjes vlees toe en pers de knoflook uit. Even gaar laten worden en vervolgens de suiker toevoegen.
Blussen met ketjap en de bouillon of water toevoegen. Als laatste peper en zout en een beetje nootmuskaat toevoegen.
Laat nu het gerecht minimaal een uur smoren met deksel en op klein vuurtje. Maar het is beter om langer te smoren. Let er op dat je na en eventueel tijdens het smoren weer een beetje water toevoegd, omdat er ook veel vocht verdampt. Anders wordt de smaak te sterk...of erger nog.... verbrand je gerechtje
Serveertips
Heerlijk voor bij de rijsttafel.
Eventueel een beetje verse gember toevoegen. (maar probeer het gerecht eerst zonder.)
In plaats van rundvlees kun je ook kip (Filet, bout) of varkenspoulet gebruiken.
uitje fijn snipperen
knoflook pellen
Bereidingswijze
Doe een bodem sla-olie in de pan.
Fruit de uitjes. Voeg vervolgens de blokjes vlees toe en pers de knoflook uit. Even gaar laten worden en vervolgens de suiker toevoegen.
Blussen met ketjap en de bouillon of water toevoegen. Als laatste peper en zout en een beetje nootmuskaat toevoegen.
Laat nu het gerecht minimaal een uur smoren met deksel en op klein vuurtje. Maar het is beter om langer te smoren. Let er op dat je na en eventueel tijdens het smoren weer een beetje water toevoegd, omdat er ook veel vocht verdampt. Anders wordt de smaak te sterk...of erger nog.... verbrand je gerechtje
Serveertips
Heerlijk voor bij de rijsttafel.
Eventueel een beetje verse gember toevoegen. (maar probeer het gerecht eerst zonder.)
In plaats van rundvlees kun je ook kip (Filet, bout) of varkenspoulet gebruiken.
ank meppelinkhee zegt: