Recept
« Terug naar recepten
Indische spekreepjes
PT20M
Indische spekreepjes
Een heerlijk indische spekreepjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische spekreepjes te bereiden
Snijd de speklappen in reepjes (dikte ca. 2 cm).
Bereidingswijze
Verhit in een wok of in een hapjespan 2 eetlepels olie en bak hierin onder regelmatig omscheppen de spekreepjes goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak nu op hoog vuur in dezelfde olie, de roerbakgroenten en de sjalotjes om en om. Breng op smaak met de overige ingredienten en voeg het vlees er weer bij. Laat het geheel op laag vuur nog even zachtjes doorkoken. Indien nodig, op smaak brengen met peper en zout. Serveer met Basmathi- of Pandanrijst.
Serveertips
Vervang de spekreepjes door kipfilet of grote garnalen en je hebt weer een heel ander gerecht.
Bereidingswijze
Verhit in een wok of in een hapjespan 2 eetlepels olie en bak hierin onder regelmatig omscheppen de spekreepjes goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Bak nu op hoog vuur in dezelfde olie, de roerbakgroenten en de sjalotjes om en om. Breng op smaak met de overige ingredienten en voeg het vlees er weer bij. Laat het geheel op laag vuur nog even zachtjes doorkoken. Indien nodig, op smaak brengen met peper en zout. Serveer met Basmathi- of Pandanrijst.
Serveertips
Vervang de spekreepjes door kipfilet of grote garnalen en je hebt weer een heel ander gerecht.
ess1 zegt: