KookJij

Indische viskoekjes

Een heerlijk indische viskoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische viskoekjes te bereiden

Kabeljauw laten ontdooien en in kleinere stukken verdelen.
Hier doorheen het rauwe ei doen, de sambal, laos en djahe (beetje op je gevoel, circa 1 eetlepel van elk)
Zout en peper erbij en alles door elkaar mengen. Als het goed is, is het mengsel een beetje vochtig. Nu een beetje tarwebloem erbij doen zodat er een wat stevigere massa ontstaat (moet niet helemaal droog worden). Als je het lekker vindt, kun je behalve de tarwebloem ook wat polenta er doorheen mengen. Doe ik altijd, vind dan dat er net wat meer smaak aanzit.
Doe een beetje olie in een anti-aanbakpan en maak kleine koekjes van de vismassa. Bak deze lekker bruin.
Serveer met een sausje van ketjap waarin je wat dunne uiringen doet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Maria uit Suriname

Maria uit Suriname zegt:
O.K. Marijke, dank je wel. 'k zal deze viskoekjes zeker maken.
Groetjes,
Maria
bobbeltje

bobbeltje zegt:
polenta is maismeel. groetjes Marijke
Maria uit Suriname

Maria uit Suriname zegt:
Beste Marijke,

Wat is polenta?

Groetjes,
Maria