Recept
« Terug naar recepten
Indische viskoekjes
PT40M
Indische viskoekjes
Een heerlijk indische viskoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische viskoekjes te bereiden
Kabeljauw laten ontdooien en in kleinere stukken verdelen.
Hier doorheen het rauwe ei doen, de sambal, laos en djahe (beetje op je gevoel, circa 1 eetlepel van elk)
Zout en peper erbij en alles door elkaar mengen. Als het goed is, is het mengsel een beetje vochtig. Nu een beetje tarwebloem erbij doen zodat er een wat stevigere massa ontstaat (moet niet helemaal droog worden). Als je het lekker vindt, kun je behalve de tarwebloem ook wat polenta er doorheen mengen. Doe ik altijd, vind dan dat er net wat meer smaak aanzit.
Doe een beetje olie in een anti-aanbakpan en maak kleine koekjes van de vismassa. Bak deze lekker bruin.
Serveer met een sausje van ketjap waarin je wat dunne uiringen doet.
Hier doorheen het rauwe ei doen, de sambal, laos en djahe (beetje op je gevoel, circa 1 eetlepel van elk)
Zout en peper erbij en alles door elkaar mengen. Als het goed is, is het mengsel een beetje vochtig. Nu een beetje tarwebloem erbij doen zodat er een wat stevigere massa ontstaat (moet niet helemaal droog worden). Als je het lekker vindt, kun je behalve de tarwebloem ook wat polenta er doorheen mengen. Doe ik altijd, vind dan dat er net wat meer smaak aanzit.
Doe een beetje olie in een anti-aanbakpan en maak kleine koekjes van de vismassa. Bak deze lekker bruin.
Serveer met een sausje van ketjap waarin je wat dunne uiringen doet.
Maria uit Suriname zegt:
Groetjes,
Maria