Recept
« Terug naar recepten
Indische wittebonensoep met kippenvlees
PT180M
Indische wittebonensoep met kippenvlees
Een heerlijk indische wittebonensoep met kippenvlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische wittebonensoep met kippenvlees te bereiden
Begin met het inwrijven van de kip met een mengsel van de 2 ketjaps - hoeveelheid moet je zelf even proeven of je het zoet of zouter wil hebben en ligt natuurlijk ook aan de grootte van haar..
Laat dit een half uurtje intrekken in de kip en doe ze dan met het water (ze moet helemaal onderstaan) , de knoflook, gemberwortel, laurier of d.s., gemberwortel, pepertje, trassie, selderij en peterselie en zet op een laag vuurtje. Laat dit 2,5 uur tegen de kook aan trekken tot het kippenvlees gaar is. Haal de kip uit de pan, het vlees van de botten en pluk of snijd het fijner.
Zeef de knoflook eruit, haal uit de velletjes en pureer ze in een kommetje tot een pulp, deze terug door de bouillon roeren.
De halve ui eruitvissen samen met de samengebonden kruiden, deze kunnen nu wel weg.
Pureer 1 pot witte bonen met het vocht met de staafmixer of keukenmachine tot een dikke 'bonenpulp' deze gaat de soep zometeen binden en geeft een fluweelachtig gevoel bij het eten.
De rest van de selderij en peterselie die je nog over had fijnsnijden en deze bij de soep doen samen met de soepgroenten, het kippenvlees, de bonenpulp + de witte bonen met het vocht en het geheel opnieuw tegen de kook aanbrengen, laat het zo een half uurtje zachtjes pruttelen. Wel regelmatig doorroeren...
Proef of je de soep genoeg op smaak vind, en dan lekker van genieten van deze heerlijke maaltijdsoep. Eet smakelijk oftewel Selamet Makan!
Laat dit een half uurtje intrekken in de kip en doe ze dan met het water (ze moet helemaal onderstaan) , de knoflook, gemberwortel, laurier of d.s., gemberwortel, pepertje, trassie, selderij en peterselie en zet op een laag vuurtje. Laat dit 2,5 uur tegen de kook aan trekken tot het kippenvlees gaar is. Haal de kip uit de pan, het vlees van de botten en pluk of snijd het fijner.
Zeef de knoflook eruit, haal uit de velletjes en pureer ze in een kommetje tot een pulp, deze terug door de bouillon roeren.
De halve ui eruitvissen samen met de samengebonden kruiden, deze kunnen nu wel weg.
Pureer 1 pot witte bonen met het vocht met de staafmixer of keukenmachine tot een dikke 'bonenpulp' deze gaat de soep zometeen binden en geeft een fluweelachtig gevoel bij het eten.
De rest van de selderij en peterselie die je nog over had fijnsnijden en deze bij de soep doen samen met de soepgroenten, het kippenvlees, de bonenpulp + de witte bonen met het vocht en het geheel opnieuw tegen de kook aanbrengen, laat het zo een half uurtje zachtjes pruttelen. Wel regelmatig doorroeren...
Proef of je de soep genoeg op smaak vind, en dan lekker van genieten van deze heerlijke maaltijdsoep. Eet smakelijk oftewel Selamet Makan!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Uit de keuken van Jiri's oma Toos, elke herfst en winter komt deze heerlijke gebonden soep regelmatig op zondag - als de familie samenkomt voor een borreltje - wel op tafel..Heerlijk!!!
edelarosa zegt: