Recept
« Terug naar recepten
Indonesische gehaktballetjes (rundvlees)
PT45M
Indonesische gehaktballetjes (rundvlees)
Een heerlijk indonesische gehaktballetjes (rundvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische gehaktballetjes (rundvlees) te bereiden
Kruid het gehakt met zout en peper en draai hiervan balletjes van ongeveer 2 cm doorsnede.
Verhit olie in een wok en roerbak de gehaktballetjes rondom in 4 minuten bruin.
Voeg de ui, taugé, prei, champignons en sambal toe en roerbak deze 2 minuten mee. Giet het tomatensap en de blokjes tomaat erbij en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten inkoken.
Bind de saus eventueel met allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en worcestershiresaus.
Verhit olie in een wok en roerbak de gehaktballetjes rondom in 4 minuten bruin.
Voeg de ui, taugé, prei, champignons en sambal toe en roerbak deze 2 minuten mee. Giet het tomatensap en de blokjes tomaat erbij en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten inkoken.
Bind de saus eventueel met allesbinder. Breng de saus op smaak met zout en worcestershiresaus.