KookJij

Indonesische gehakttaart

Een heerlijk indonesische gehakttaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 715 kCal energie
41 Gram eiwit
46 Gram vet
36 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: albert heijn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indonesische gehakttaart te bereiden

Nasimix volgens gebruiksaanwijzing wellen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg laten ontdooien. In een braadpan olie verhitten en het gehakt in 3 min. rul bakken. Roerbakmix door gehakt scheppen en 3 min. meebakken. De gewelde nasimix door het gehaktmengsel scheppen. Eieren loskloppen met room. Het mengsel van het vuur halen en er het eimengsel door het gehakt scheppen. Vorm bekleden met het deeg. Het gehaktmengsel in de taartvorm doen en aan de bovenkant gladstrijken.
De taart in het midden van de oven in 30 min. goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Als je rechtsboven bij de receptnaam het icoontje van de printer aanklikt, dan print je het recept alleen en niet de reacties! Succes.
berry001

berry001 zegt:
Als je wil printen,print je ook de reactie,s mee en dat is niet de bedoeling.vr.gr.frits
liske

liske zegt:
Ik doe altijd het gehaktmengsel in de vorm, dan het room-ei mengsel eroverheen schenken, en daaroverheen wat geraspte kaas. Je eet daar een lekkere salade bij, of stokbrood met kruidenboter, of verder helemaal niks!
shirley

shirley zegt:
waar zijn die eieren en slagroom voor
franeke

franeke zegt:
dat ziet er lekker uit, ga dit zeker uit proberen!!!!
hmmmmmmmmmm:)
Christien

Christien zegt:
Hoi Ieke,
Dat is waarschijnlijk om de boel een beetje stevig te maken en in te laten dikken anders blijft het een zooitje in je hartige taart he.
ieke

ieke zegt:
lijkt me leker maar waar zijn de eitjes ende slagroom voor?
dieneke

dieneke zegt:
hallo christien
ikzelf eet het meestal gewoon zo op maar je kunt er ook een salade bij maken met een dressing erover

groetjes dieneke
Christien

Christien zegt:
Dieneke,
Hij was verrukkelijk! Mark&ik zaten ons af te vragen wat je erbij eet. Aardapels, rijst of helemaal niets? Had nog nooit eerder zoiets gemaakt, wij hadden er gekookte aardappels bij maar dat was vreselijk droog:? !
Zonder iets erbij is hij veel lekkerder, heb net het laatste restje op...
hartelijke groet,

Christien
Barbara  Metz

Barbara Metz zegt:
Lijkt mij lekker recept,ga het meteen uitproberen!
Roerbakmix hoeft niet ut een pakje,"vers"gesneden is beter,maar het is géén roerbakmie(d.i.noedels)
voor dit soort recepten koop ik meestal macaronimix/nasi mix,als er in ieder geval maar géén
worteltjes doorheen zit.
Succes. Heb zelf een heerlijke Indische pastei,zal dat ook opsturen. Groetjes,Barbara.
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ziet er lekker uit maar jammer genoeg kan ik het niet proberen want heb geen oven
dieneke

dieneke zegt:
hallo willemien

chinese roerbakmix bestaat uit diverse groenten je kunt dus ook een andere roerbakmix gebruiken het is niet hetzelfde als roerbakmie.
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Dieneke, de chinese roerbakmix is dat hetzelfde als honig roerbakmie? Ik woon in Canada en wat kan ik dan gebruiken. Groetjes Willemien:)