Recept
« Terug naar recepten
Indonesische hete kip
PT100M
Indonesische hete kip
Een heerlijk indonesische hete kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische hete kip te bereiden
Neem de kippenpoten en snijd die in 3 stukken (1 onderpootje afsnijden boven het botje) (het brede bovenstuk bij het scharnierende botje doorsnijden)
of snijd ze in 2 stukken, de onderpoot en het brede bovenstuk, net wat je wilt.
Maak de uien schoon en snij ze in 2 stukken en maak er daarna plakjes van zo heb je nu halve ringen.
Pers nu de knoflook of wrijf de knoflook door de vijzel tot het puree is.
Neem nu weer een grote, bij voorbaat gietijzeren (geemailleerde) pan en fruit daar de knoflook, uien en trassie in.
Daarna de kip, laos, salem, suiker en sambal erbij in de pan en water erbij zodat de kip net in het water staat (niet helemaal vol want het water moet kunnen verkoken). Beter tijdens het koken wat water toevoegen als dat er teveel in zit.
Nu laat je alles koken onder voortdurend omroeren, anders brand het aan.
Dan het zout en citroen erbij en als alles ingedikt is en de kip is gaar dan is het gerecht klaar.
of snijd ze in 2 stukken, de onderpoot en het brede bovenstuk, net wat je wilt.
Maak de uien schoon en snij ze in 2 stukken en maak er daarna plakjes van zo heb je nu halve ringen.
Pers nu de knoflook of wrijf de knoflook door de vijzel tot het puree is.
Neem nu weer een grote, bij voorbaat gietijzeren (geemailleerde) pan en fruit daar de knoflook, uien en trassie in.
Daarna de kip, laos, salem, suiker en sambal erbij in de pan en water erbij zodat de kip net in het water staat (niet helemaal vol want het water moet kunnen verkoken). Beter tijdens het koken wat water toevoegen als dat er teveel in zit.
Nu laat je alles koken onder voortdurend omroeren, anders brand het aan.
Dan het zout en citroen erbij en als alles ingedikt is en de kip is gaar dan is het gerecht klaar.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Lekker in het weekend.
Manolito van Galen zegt:
Een heerlijk gerecht.
Wat dient er met de ketjap te gebeuren?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito