KookJij

Ingemaakte aardbeien

Een heerlijk ingemaakte aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: inmaken voor later
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ingemaakte aardbeien te bereiden

Aardbeien onder de koude kraan spoelen, en ontdoen van de kroontjes. Doe ze in,, met kokend water goed schoongemaakte, glazen (weck)potten.
Bereiding:
Kook het water met de kandijsuiker en laat het iets afkoelen. Giet de lauwe kandijoplossing over de vruchten en sluit de flessen goed af. Voor een langere houdbaarheid de gevulde flessen in een op 100ºC voorverwarmde oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Variaties:
De aardbeien zijn te vervangen door frambozen of perziken.

Serveren:
Lekker bij pudding, yoghurt en kwark.
Ga naar bovenVorige pagina

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst