Recept
« Terug naar recepten
Ingemaakte aardbeien
PT30M
Ingemaakte aardbeien
Een heerlijk ingemaakte aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
inmaken voor later
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ingemaakte aardbeien te bereiden
Aardbeien onder de koude kraan spoelen, en ontdoen van de kroontjes. Doe ze in,, met kokend water goed schoongemaakte, glazen (weck)potten.
Bereiding:
Kook het water met de kandijsuiker en laat het iets afkoelen. Giet de lauwe kandijoplossing over de vruchten en sluit de flessen goed af. Voor een langere houdbaarheid de gevulde flessen in een op 100ºC voorverwarmde oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Variaties:
De aardbeien zijn te vervangen door frambozen of perziken.
Serveren:
Lekker bij pudding, yoghurt en kwark.
Ga naar bovenVorige pagina
Bereiding:
Kook het water met de kandijsuiker en laat het iets afkoelen. Giet de lauwe kandijoplossing over de vruchten en sluit de flessen goed af. Voor een langere houdbaarheid de gevulde flessen in een op 100ºC voorverwarmde oven plaatsen gedurende 20 minuten.
Variaties:
De aardbeien zijn te vervangen door frambozen of perziken.
Serveren:
Lekker bij pudding, yoghurt en kwark.
Ga naar bovenVorige pagina