Recept
« Terug naar recepten
Ingemaakte aubergine
PT2880M
Ingemaakte aubergine
Een heerlijk ingemaakte aubergine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
2880 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
grotendeels van mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ingemaakte aubergine te bereiden
Bedek de aubergine met zout, in laagjes.
Dek af met de gepelde tomaten. Laat 24 uur staan.
Giet de vrijgekomen vloeistof af. Laat het auberginemengsel 24 uur onder een zwaar gewicht verder uitlekken. Neem een weckpot, vul met 2 el. Parmezaanse kaas. Voeg de aubergines toe, meng door elkaar.
Voeg toe:
1 el. gekneusde venkelzaadjes, 1/2 el. oregano, naar smaak een fijngemaakt pepertje (zonder zaadjes) of peperpasta, beetje koflookpasta, snufje kerriepoeder.
Meng zorgvuldig.
Voeg olijfolie toe tot alles onderstaat.
Sluit de wekpot en schud alles goed door elkaar.
Laat 1 maand in de koelkast staan, tot gebruik.
1 jaar houdbaar.
Dek af met de gepelde tomaten. Laat 24 uur staan.
Giet de vrijgekomen vloeistof af. Laat het auberginemengsel 24 uur onder een zwaar gewicht verder uitlekken. Neem een weckpot, vul met 2 el. Parmezaanse kaas. Voeg de aubergines toe, meng door elkaar.
Voeg toe:
1 el. gekneusde venkelzaadjes, 1/2 el. oregano, naar smaak een fijngemaakt pepertje (zonder zaadjes) of peperpasta, beetje koflookpasta, snufje kerriepoeder.
Meng zorgvuldig.
Voeg olijfolie toe tot alles onderstaat.
Sluit de wekpot en schud alles goed door elkaar.
Laat 1 maand in de koelkast staan, tot gebruik.
1 jaar houdbaar.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Ik heb er nog wat champi's doorgedaan,