Recept
« Terug naar recepten
Libanese soep
PT30M
Libanese soep
Zelfs na de yoga-les, als we lekker aan de thee zitten, wordt er over eten
en lekkere recepten gepraat.
Zo kwam ik aan dit bijzondere en heerlijke recept voor deze soep die een
mede yogi mij aanraadde om eens te proberen. Het is een eigen recept van
hem (zie bron).
Ik moet eerlijk toegeven dat ik, toen ik het recept las, mijn bedenkingen
had. Appel in de (pompoen)soep had ik al wel eens eerder gedaan maar
ananas en banaan???!!!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
Erwin Bekx (in eigen keuken gemaakt en een beetje aangepast)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Libanese soep te bereiden
- Fruit de gehakte knoflook en de gesnipperde ui in een beetje olie.
- Voeg de kerrie en de tomatenpuree toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe dan het gehakt erbij en bak het rul.
- Voeg de (warme) bouillon toe en breng het aan de kook.
- Schil intussen de ananas, appel en banaan, snij ze in stukjes en voeg ze toe aan het geheel.
- Voeg de kruiden toe en laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.
- Serveer de soep met een scheutje yoghurt erin.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
De combinatie van het zoete fruit met de kruiden levert een hele bijzondere smaak op. En ik moet toegeven dat ik het lekkerder vond dan ik me van te voren had kunnen bedenken.