Recept
« Terug naar recepten
Ingepakte peren
PT40M
Ingepakte peren
Een heerlijk ingepakte peren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ingepakte peren te bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte in. Zet 4 vuurvaste schaaltjes klaar. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan zitten. Smeer de peren in met citroensap om verkleuren te voorkomen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het filodeeg onder een vochtige doek ontdooien. Breng 1/2 liter water met de suiker aan de kook. Leg het vanillestokje, de steranijs en peren rechtop in het water. Temper de hittebron en pocheer de peren 10 minuten. Ze mogen niet stuk koken. Laat de peren in de siroop afkoelen. Smelt de boter. Gebruik een kwastje om de net ontdooide vellen filodeeg aan beide kanten dun in te smeren. Leg 2 vellen kruislings op elkaar. Plaats een peer rechtop in het midden en vouw het deeg er losjes omheen. Plaats de peren in de kleine ovenschaaltjes en bak ze 10 minuten. Het filodeeg is dan knapperig en goudbruin. Garneer het gerecht met steranijs.