KookJij

Italiaanse gegrilde groenten

Een heerlijk italiaanse gegrilde groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse gegrilde groenten te bereiden

VOORBEREIDING (15 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Snijd de aubergine in plakken van 1 centimeter dik en bestrooi de plakken aan beide zijden met zout. Dit doe je om water te onttrekken aan de aubergine.
3. Snipper de knoflook heel fijn en meng deze met de olijfolie en de azijn
4. Was de asperges en snijd de kontjes eraf
5. Was de paprika's, snijd deze overlangs in twee helften en verwijder de zaadlijsten
6. Snijd de basilicum in reepjes. Dit mag vrij grof.
BEREIDING (45 minuten bereiding + 30 minuten marinadetijd)
1. Leg de paprika-helften met de snijvlakken naar beneden in een ingevette ovenschaal en laat deze gedurende ongeveer 30 minuten roosteren. Dit doen we om ze daarna makkelijk te kunnen ontvellen.
2. Meng de asperges met wat olijfolie en rooster ze in een grillpan in ongeveer 6 minuten beetgaar. Draai ze regelmatig (elke 2 minuten) om aanbranden te voorkomen.
3. Als de aubergines 30 minuten in het zout hebben gelegen dan zie je dat er vochtdruppels vanaf lopen. Dit komt door het zout. Je spoelt de aubergineplakken nu af met water en droogt ze met een schone theedoek of tissues. Je mengt de aubergineplakken met wat olijfolie en roostert ze daarna in de grillpan. Dit doe je in ongeveer 4 minuten (2 minuten per kant).
4. Als de paprika's na 30 minuten zwarte blaren beginnen te vertonen haal je ze uit de oven (in de video wordt getoond hoe ze er dan uitzien). Je doet ze nu in een plastic zak en laat deze 10 minuten liggen. Dit vergemakkelijkt het ontvellen. Daarna trek je de vellen van de paprika's af.
5. Je laat nu de groenten gedurende minimaal 30 minuten marineren. Dit doe je als volgt. Je vult een schaal met drie lagen. Onderin leg je de asperges. Hierover strooi je wat peper en zout, basilicumblaadjes en marinade. De middelste laag bestaat uit de aubergine. Deze bedek je eveneens met peper, zout, basilicum en marinade. Bovenin leg de paprika's die je weer met dezelfde ingredienten bedekt.
6. Als je de groenten serveert leg je ze mooi neer op een schaal (zie de foto).

Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)

Italiaanse gegrilde groenten in basilicum-marinade. Met dit gerecht heb je geheid succes bij etentjes. In het recept worden twee varianten behandeld in de kleuren van de Italiaanse vlag:
1. groene asperge, aubergine en rode paprika
2. courgette, witte asperge en rode paprika.

De bereiding van het gerecht wordt gedemonstreerd in de video.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst